Taknemmelighedsdagbog – en personlig beretning

Professionelt har jeg gennem de sidste 25 år henvist til at skrive taknemmelighedsdagbog.
En dagbog og gerne en taknemmelighedsdagbog er et fantastisk terapeutisk redskab. 

 Jeg har via mit arbejde som behandler og underviser henvist mange klienter og kursister til at skrive taknemmelighedsdagbog. Selv har jeg sporadisk skrevet taknemlighedsdagbog gennem de sidste mange år.

Første gang jeg blev opfordret til at skrive taknemmelighedsdagbog blev jeg nærmest fornærmet – utroligt provokeret. Taknemmelighedsdagbog sagde jeg med nærmest metallisk, rolig og behersket stemme – det tror jeg lige, jeg venter lidt med……”

Her havde jeg lige siddet og fortalt om min store sorg til et barn, jeg mistede. Jeg havde lige grædt og delt mine inderste tanker og frustrationer over ikke at have et gravsted at besøge – aldrig at have fået lov til at sige goddag og lære det lille barn i min mave at kende, førend den lille sjæl valgte at gå videre – ikke lande i mine arme, men blot være en stor tåge af sorg.
Taknemmelighedsdagbog – det tror jeg liiige jeg venter lidt med, det kan jeg slet ikke overskue. Jeg kan slet ikke overskue at fokusere på alt det dejlige i mit liv. Jeg kan slet ikke overskue at fokusere på det, som jeg er taknemlig for – ikke midt i alt det her. Jeg skal lige finde “gaven” i denne oplevelse.

NETOP SAGDE MIN KLOGE VENINDE;

Det er helt fint vi snakker om alt det andet også – følelserne og alt det svære – men tænk over det med taknemmelighedsdagbogen.
Selvom det var hårdt, begyndte jeg på taknemmelighedsdagbogen samme dag. Jeg lavede en aftale med mig selv om, at selv de mindste ting at være taknemmelig for kunne være de største. Hvis bare jeg var taknemmelig for én ting, var det ok.

 Alt, du er taknemmelig for, tæller – det handler om at tune ind

Taknemmelighedsdagbogen blev et af mine bedste redskaber – gennem labyrinten og ud af sorgen. Jeg skriver stadig taknemmeligheddagbog, og det har jeg nu gjort regelmæssigt i de sidste 11 år som en kærlig gestus til mig selv.

Fra den kloge kvinde fortalte mig om, at det var nok bare at skrive én ting, som jeg var taknemmelig for – om det så bare var at jeg trak vejret – så talte alt……intet var forkert, for lidt eller for meget.

 Inden jeg sover, skriver eller siger jeg minimum 5 ting, jeg er glad og taknemlig for, til mig selv

Det er vidunderligt lige inden søvnen at tune ind på det, der gør mig glad og taknemmelig –
tune ind på hjerteenergien – tune ind på hjertets kvaliteter som kærlighed, omsorg, empati og støtte.

At tune ind og vælge hvad du vil fokusere på – at betragte stjernerne fremfor hundelortene. Du kan læse mit blogindlæg Den hvide eller sorte ulv, hvad vælger du at fokusere på og lade fylde.LÆS HER
Det er ikke, fordi vi behøver at gå rundt som jubelidioter (jubelidiot – et udtryk jeg nyligt har hørt) At skrive taknemmelighedsdagbog er for mig som en kærlig guidening af sindet, til det der er lige nu og her at være taknemmelig for, også når livet gør ondt, er besvæligt eller fuld af sorg.

Så derfor spørger jeg dig på den kærligste måde; hvad er du taknemmelig for ?

Har du brug for hjælp til at komme igang med en taknemmelighedsdagbog, så kig ind på detdejligelivonlinebooking. HER
Ved bestilling af fx coaching, psykomotorisk behandling eller sundhedssamtale så skriv “TAKNEMMELIGHEDSDAGBOG” i “noten til behandling” – så vil du få 15% rabat i jan/feb/mar 2019

I kærlighed og taknemmelighed,
Lisbeth Grøhn, skribent på detdejligeliv.dk ♥

Del gerne
Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *