Mine tanker om mammografi og Claus Hancke

Brochuren “Cancer – en anden vej”(en heldagskonference  om alternativ kræftbehandling), ligger lige her foran mig og inspirerer mig til at skrive dette indlæg – et personligt indlæg som jeg har taget tilløb til at skrive længe. Min store inspiration er den orthymolekylære læge Claus Hancke. 

For nogle år siden konsulterede jeg nemlig Claus Hancke. Jeg husker tydeligt hele forløbet, jeg spoler lige tilbage. Jeg havde en tid hos lægen i det lokale lægehus, hvor jeg skulle tilses i anden forbindelse. Der nævner jeg for lægen, at mine bryster er utroligt ømme. Lægen undersøger mig og ser mig alvorligt ind i øjenene; Lisbeth –du skal tage fri imorgen. Jeg ringer nu og skaffer dig en akuttid til mammografi imorgen. Inden jeg nåede at synke eller blinke, var jeg registreret som patient med en akutkræftpakke med formodning om brystkræft. Lægen remser forløbet op mens jeg siger; ja det er godt, men jeg er ikke syg. Hvorpå lægen svarer; det ved du jo ikke før du er blevet undersøgt. Hmm…..hvad jeg føler og mærker er ikke vigtigt for lægen …..hmm, hvad jeg mærker ER vigtigt, jeg kom i alarmberedskab. Lægen remser forløbet i kræftpakken op og nu hører jeg efter; Du er nu tilknyttet en kræftpakke… det forgår således at du får en tid til mammografi imorgen formiddag og derefter foretages en ultralydsscanning i løbet af et par uger får du svar på de forskellige… Jeg afbryder lægen.
Jeg har ikke lyst til at få foretaget en mammografi hvor brystvævet bliver mast og trykket,-  men jeg vil gerne have en ultralydsscanning. Det kan ikke lade sig gøre…det er fast procedure at begynde med mammografi, hvorpå jeg svarer; så vil jeg gerne selv have lov at finde alternativ undersøgelse. Lægen kigger undrende på mig og tilkalder en anden læge, så de nu er 2 om at overbevise mig. Jeg ved, at det er venligt ment og i bedste vidende at de argumenterer for mammografi, men med den viden jeg har om mammografi,  insisterer jeg på at undgå mammografi og forlader lægehuset. Jeg lover at fremsende dokumentation på, at jeg bliver  undersøgt på anden måde. Med lægens sidste ord i baghovedet “tænk på du har børn og en forpligtigelse….” bryder jeg helt sammen da jeg kommer ud i min bil og alle følelser rasserer i mig…..

Er jeg virkelig syg? Skal jeg holde det hemmeligt for min familie til jeg har fundet en løsning?….Er jeg syg selvom jeg føler mig glad og stærk?…..Min tanke om, “at vi alle i en eller anden grad måske bærer på kræft og at det bryder ud hos nogen eller i perioder, når kroppen rent faktisk prøver at hele sig selv”, pisker rundt blandet med min gamle vens vise ord: Lov mig Lisbeth at du aldrig får foretaget en mammografi og sørg for at informere om riskoen ved mammografi. Hans ord lød: Hvis der er kræft i udbrud vil mammografien kun mase og sprede det dårlige. Insister altid på ultralydsscanning… det er ikke det første der bliver tilbudt, da det er mere kompliceret og dyrt at udføre. Min gamle ven var irisanalytiker og heilpraktiker og var med til at opstarte tidsskriftet “Tidslerne”.

Min gamle ven var en klog og vis behandler og et smukt menneske – Ære være hans minde.

Ventetid og virvar i sindet

Tiden der går fra lægehusbesøget, til jeg kommer i kontakt med Claus Hanckes kontor, er lang, ca. 3 timer. Til gengæld får jeg en tid den efterfølgende aften i hans lægeklinik. Velvidende at Claus Hancke  sikkert har travlt, bliver jeg så beroliget af at få en konsultationstid med lovning på svar lige efter undersøgelsen, at jeg nærmest græder af lettelse. Alligevel er ventetiden i de knap 24 timer fra lægebesøget på lægehuset til min konsultation hos Claus Hancke ulidelige. Jeg er bange og kommer i tvivl om min eksistens og værdier. Tanker som; hvis du nu skal dø?, bliver besvaret med; Lisbeth, du ved, at der er en mening med det hele – også denne oplevelse. På vej til Nordsjælland priser jeg mig lykkelig for at min mand kører bilen og i stor kærlighed støtter mig. 

Undersøgelsen og mødet med Claus Hancke

Da vi ankommer til den hyggelige klinik i Lyngby bliver min mand og jeg modtaget af en rolig mand med mørke varme øjne. Han beroliger mig med sin varme tilstedeværelse og ordene; rigtigt mange kvinder har vandcyster i brysterne og de bliver unødigt urolige og går til undersøgelser med ventetid på svar, der egentlig kunne gives med det samme.

Jeg fortæller ham, hvor urolig jeg har været, trods det at jeg ikke tror jeg er syg og har masser af viden og redskaber til at kunne berolige mig selv. Lægens ord sidder så dybt i mig; der er noget i dit bryst som ikke skal være der, det giver mig anledning til at tilknytte dig en kræftpakke med formodning om brystkræft. Disse ord erstattes nu af Claus Hanckes ord; du har sikkert helt uskadelige vandcyster i dit bryst, som udgangspunkt tror jeg slet ikke du fejler noget.

Ordets kraft i forhold til frygt, sygdomsangst og selvhelbredelse.

To forskellige “statements” med vidt forskellig effekt og følger. Den første læge formoder det værste og appellerer til min min frygt og samvittighed ved også at referere til mit ansvar for mine børn. Claus Hanckes ord beroliger mig og hele mit nervesystem som iøvrigt har stor indflydelse på min selvhelbredende kraft.
Hvis du har tid kan du finde fantastiske artikler og skrivelser ved at google, Martin Hejlesen, Claus Hancke og Carsten-Vang Hansen vedr. alternativ undersøgelse og syn på brystkræft.

Med dette blogindlæg opfordrer jeg ikke til at undlade at henvende sig til sin læge. Jeg viderebringer blot information om de formodede bekymrende følger af mammografi.

I min hjemmeklinik taler jeg med mange der er i kræftforløb, sideløbende med både lægelig og altenativ behandling. Du kan altid gå ind og booke en sundhedssamtale hvis du vil have uddybet dette blogindlæg eller ønsker vejledning.

Kærlig Hilsen Lisbeth Grøhn, skribent på Detdejligeliv.dk ♥

Del gerne
Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *