Heviz – på yogaretreat ved den helbredende sø

Dette er ikke reklame – Da vi bookede turen hos Viavana havde vi ingen kendskab til hverken rejseudbyder eller yoga læreren.


Taknemlig og glad efter et fantastisk yogaretreat og wellness ophold ved Heviz søen i Ungarn skriver jeg dette indlæg. For dig der tænker, er et yogaretreat noget for mig? –  for dig der måske har hørt om de varme helbredende kilder i ungarn.

Det er torsdag morgen, jeg sidder i flyet og drikker grøn te oppe over skyerne. Jeg er på vej til Ungarn med min elskede mand, der har sagt ja til at tage med på et yogaretreat i Heviz, Ungarn. Vi skal bo på et spahotel i den gamle kurby Heviz i gåafstand fra verdens største sø med det helbredende vand.

Jeg glæder mig helt vildt til denne kickstart af 2018, glæder mig til fordybelsestid, kærestetid, det kombinerede spaophold og yogaretreat med intens træning, ayuvediske behandlinger og termiske bade.

Fakta om rejsen
 • Vi bookede turen hos Viavana der tilbyder yogaretreats mange steder i verden med forskellige yogalærere. – Jeg påtænker, at jeg i foråret vil arrangere en tur hvor jeg underviser. Skriv gerne PB hvis du er interesseret. Foreløbig er 5 pladser optaget.
 • Vi boede på spa hotellet Lotus Therme som i kan se HER 
 • Prisen for fly/transfer, 4 overnatninger, morgen/aftensmad, fri afbenyttelse af hotellets store spa og wellness område samt yoga undervisning morgen og aften ca. 8000,- 
Hvem kan deltage på et yogaretreat ?

ALLE kan deltage på et yogaretreat! nybegynder som øvede, om du kommer for at detoxe, afstresse eller for genoptræning. På dette yogaretreat var vi 4 deltagere – to yogalærerer og to nybegyndere. Den ene nybegynder var min mand som i maj måned erhvervede sig en alvorlig skade i venstre hånd. Han fik en grundig indføring i yogaens verden særligt med fokus på vejrtrækningsøvelser, meditation, asanas (stillingerne/øvelserne) og lidt yogafilosofi. .

Hotellet

LOTUSTHERME hotel og spa var en dejlig fornøjelse. Vi boede i et standardværelse, ingen luksus men der var hvad der skulle være…og hovedpuderne var helt fantastiske. Der var rigtig god service.

Behandlingerne

Inde på hotellets hjemmeside finder du en udførlig bekrivelse af de enkelte behandlinger.
Udbuddet af forskellige behandlinger spænder lige fra ayuvediske behandlinger, zoneterapi, lymfedrænage, shiatsu, hotstone til thai massage
Grunden til vi valgte dette spahotel, var på grund af deres ayuvediske behandlingstilbud Udvartanam-, Abhyanga-, indian head-, shirod-, marma- og chakra energy massage.
I et senere indæg her på bloggen kan du læse om det ayuvdisk gamle traditionelle sundhedssystem og se nærmere beskrivelse af de enkelt behandlinger.

De ayuvediske  behandlinger var meget eftertragtede og de to behandlere Aliz og Gabriella var fuldt bookede. Jeg vil derfor anbefale at booke alle behandlinger  hjemmefra.

Deudover var der en stor skønhedsafdeling samt fitness område vi slet ikke nåede at besøge hvor de tilbød alt lige fra diverse ansigtbehandlinger, botox, slanke og skønhedsbehandlinger.

Priserne på diverse behandlinger var utroligt billige …den dyreste behandling på 1 1/2 time kostede ca 400,- kr. 

Spatilbuddene på hotellet

Der var et skønt spa og wellness område hvor store områder var stille områder hvor man bare kunne dase i en liggestol.
Pool området bestod af en udendørs og inderdørspool med diverse boblebade og vandstråle massage områder. Selve thermalbadene hvor det helbredende vand var ført helt ind til hotellet, bestod af tre bassiner i stilleområde – ingen adgang for børn.
Sauna tilbuddene var en variation af finsk sauna, dampbade og infrarød sauna. Hver dag var der 3 tilbud om saunagus kl. 10, 15 og 17. Derudover var der en stor saltstensgrotte hvor man kunne booke guidede meditationer.

Thermalbadenes helbredende kraft

Kombinationen af behandlinger, yoga og thermalbadene er helt unik og her kommer vores dygtige og empatiske yoga lærer Maibritt Kiss beskrivelse.

Jeg citerer :“Når kroppen er i vandet, kommer der et større hydrostatisk tryk, hvilket betyder , at kroppen får hjælp til at pumpe blodet op til hjertet og ud til organerne og dermed få spulet muskler og celler rene. Man kan blive helt stakåndet af at være i vandet. Anklerne bliver drænet for overflødigt vædske og man skal som regel tisse, når man kommer op – så kroppen kommer af med en masse affaldsstoffer. Man må derfor kun  opholde sig i de varme mineralbade 20 minutter. Immunforsvaret får ligeledes et boost dvs kroppens evne til at holde sig selv rask fremmes og dermed øges det generelle velbefindende. Mineralerne i vandet 100 meter ned i jordens undergrund, trænger ind i huden og giver kroppen de mineraler, man mangler i den kemiske balance. Thermal badene er sygdomsforebyggende og helbreder mange af kroppens skavanker og ubalancer

Sammensætningen af mineraler varierer, dvs kilderne indvirker på forskellige lidelser. Nogle er gode for leversygdomme, galdeblære sygdomme og fornøjelsesproblemer og andre er gode for reumatiske(gigt)lidelser, sportsskader m.m.
Balneoterapi er en drikkekur hvor man dagligt drikker 2 dl af vandet og styrker kroppens indefra. I kurbyen Heviz kan man drikke det lunkne (æggelugtende)vand direkte fra kilden.”

Dagsprogrammet 
 • Yoga 8-9.30
 • Bad
 • Morgenmad 10-11.00
 • Gåtur i den skønne gamle kurby bl.a. ned til søen hvor der også er drikke kilde. Vandet siges at helbrede alt lige fra mave/tarmsygdomme til gigt. Det var dog lidt af en overvindelse at drikke det da det lugter lidt af rådne æg….men i sundhedens sag fik vi faktisk næsten drukket 1/2 liter hver dag.
 • Pool område 12 -14.00. Mit yndlingssted var den afdeling hvor de har ledt vand fra Heviz søen ind i hotellets bassiner – stilleområde hvor man bare kunne ligge og dase og kigge ud på den flotte park.
 • Ayuvediske behandling 14.30. De 2 behandlere Gabriella og Aliz var både utroligt veluddannede og empatiske og jeg giver dem min varmeste anbefaling.
 • Yoga 17-19.00
 • Aftensmad 17.30 – 21.30
 • Tidligt i seng
Hvordan var maden?

Morgenbuffeten bød på alt lige fra friskpressede juicer, til æg og bacon, champagne og salami pølser. Det var muligt at få varieret kost ifht både gluten og laktoseintolerance. Et kæmpe plus var at buffeten var åben fra 7-11.
Aftensbuffeten var åben fra 17.30 – 21.30 og bød ligeledes på lækker mad – så skønt bare at sætte sig efter aftenyoga og nyde maden.
På hotellet var der en cafe der var åbent 8-24.00 hvor der kunne bestilles mad og drikke –  levende musik hver aften indtil kl.24.00. 

Erfaringer og anbefalinger

Jeg kan varmt anbefale dette hotel, behandlere og yogalæreren på retreatet. Det var en fantastisk kombionation af sund mad, behandlinger, yoga, spatilbud og dejlig natur. 
Når jeg skal derned igen vil jeg opgradere værelset til at ligge tæt på spaafdelingen, tage mine egne badetøfler og sarong med da man størstedelen af tiden tuller rundt i badekåbe og tøfler.

Jeg vil forlænge opholdet med 2 dage således at der kunne være en dags pause mellem behandlingerne.
Derudover er jeg glad for, at vi blev rådet til at booke behandlinger hjemmefra, og de behandlinger jeg næste gang vil booke ville være disse i følgende rækkefølge

 1. Udvartanam ayuvedic massage (peeling massage med urter)
 2. Chakra energymassage
 3. Marma massage
 4. Indian head massage efterfulgt af Shirodmassage

Du er mere en velkommen til at skrive til mig, hvis du synes dette lyder interessant eller har uddybende spørgsmål.
God weekend ♥

Kærlig hilsen Lisbeth Grøhn ♥

Del gerne
Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *