Havkajak – dejlige grunde til at komme igang

Hvis du kan svømme kan du også ro i havkajak !

Forrige år begyndte jeg på ro-skole i Havnsø havkajakklub. Min mand og jeg var til “Havnens dag” i Havnsø.  En sød mand der hed Folmer fortalte, at jeg da bare kunne komme og prøve havkajak – jeg blev så begejstret for det, at jeg stadigt er medlem og kommer afsted i havkajak så ofte jeg kan. Jeg er en nyder og tager kun afsted hvis vejret er dejligt og kun i de sene forårsmåneder og sommermåneder – men det er også ok.

I Havnsø Kajak klub er der plads til alle. Unge som gamle, garvede roere og nybegyndere. Du får grundig kompetent undervisning og på facebook siden er der altid tilbud om diverse kajakture både weekend og hverdage. Ved indmeldelse i klubben, som iøvrigt er rørende billigt set i forhold til de fordele det bringer, modtager du en nøgle til container på havnen der giver adgang til at låne en kajak og andet relevant udstyr.

Hvorfor er det så sundt at være aktiv på vandet ?

Det er yderst veldokumenteret at fysisk aktivitet giver energi og velvære, styrker immunforsvaret og styrker knogler, muskler og led. 

Roning er en vidunderlig motionsform hvor du får masser af frisk luft. Du får gode naturoplevelser og mange sanseindtryk og du kan ro alene eller på tur være en del af fællesskabet.

Ved korrekt udførelse styrker roning ryg, mave og benmusklerne og den rotation der forekommer i rygsøjlen giver optimal træning for ryg og mave hvor skulder og arm musklerne så vil fungere som styre og koordinationsmuskler. Benmusklerne styrkes og de store lårmuskler bliver stærkere idet du ved korrekt udført roning bruger benene til at trykke fra med i samme rytme som du fører pagajen gennem vandet.

Det er en sjov motionsform der indbyder til både alenetid på vandet og det dejlige fællesskab når der er tur roning med madbragt kaffe og sandwich.

Derfor elsker jeg Havkajak og derfor syntes lige jeg ville dele min passion 

Himlen er blå, alt står stille
jeg er helt stille
selv mit hjerte er stille

jeg holder et vågent øje 
med alle processer i hele kroppen
ja alt er godt
alt er fantastisk
i et, med himmel og hav
i et nu, er alting godt

Alt er godt og jeg trækker vejret

 

Da jeg havde prøvet havkajak første gang byttede jeg mit medlemsskab i golfklubben ud med medlemsskab i Kajakklubben. Jeg elsker at der i en havkajak, både er tid  til at meditere og få sved på panden. Plads til stilhed og til vittigheder – plads til alle.

Læs mere om sommerens tilbud om roskole i Havnsø på Havnsøkajakklub.dk en afdeling af Havnsø Sejlklub. Du kan også læse om Yoga i Havnsø som jeg tilbyder tirsdage og fredage i juni, juli og august sommeren 2018. 

Måske vi ses !!

Du kan også tjekke Dansk kano & Kajak Forbund´s hjemmeside www.kano-kajak.dk

Kærlig hilsen Lisbeth Grøhn ♥

Del gerne
Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *