Anbefaling: Saltpeeling, Citronbad, Mudderpakninger og Wellness i Spanien

“Kom til Balneario de Archena og oplev hvor let det er at forbedre din livskvalitet”
Med dette slogan bliver vi budt velkommen på Hotel Termas i Archena.

I den lille idylliske kurby “Balneario de Archena ligger Hotel Termas et gammelt hyggeligt hotel placeret lige overfor kirken. Da vi stiger ud af vores lejede bil er vi glade og forventningsfulde men også lidt trætte. Hotellet Termas  er vi blevet anbefalet og vi erfarer, at vores kilde har fuldstændig ret….de taler spansk, kun spansk. Her i oktober måned udenfor sæson er her absolut ingen udenlandske turister, kun spanier der valfarter til området for at bade i det  mineralholdige vand for helse og wellness. Her er fantastiske tilbud om genoptræning og restituering. Diverse helsepakker tilbyder hjælp til alt fra astma, detox, vægtregulering og gigt. 

Balneneario de Archena ligger ved flodbredden i Murcia regionen i det østlige spanien. Beliggende 24 km fra Murcia by og kun 80 km fra Allicante Airport.

En lille hyggelig kurby hvor du finder Romerske bade, thermiske bade, indendørs og udendørs spa swimmingpolls samt diverse tilbud om genoptræning, detox- , skønheds- og sundhedsfremmende behandlinger.

Stemning og førstehåndsindtryk af kurbyen

Der er 3 hoteller – Hotel Levante, Hotel Leon og Hotel Termas. Stisystemer fører gennem den lille kurby bag hotellerne. Vejene og fortovene er belagt med marmor mosaik, der får os til at tænke på om denne kurby, der ligger lige ved siden af et gammelt militæranlæg, måske er et levn fra Franco-tiden. Vi ryster tanken af os og går lidt rundt i området. Vi møder mennesker i hvide badekåber på vej hjem fra de thermiske bade, vi hilser på løbere og andre mennesker der som os er ude og gå en aftentur. Vi møder en engelsktalende familie der informerer os om, at lige meget hvor meget vi leder, skal vi ikke forvente den helt store kulinariske oplevelse, til gengæld er helsebehandlingerne på hotellerne i verdensklasse.
I receptionen får vi via tegnsprog booket saltpeeling og muderpakninger til den næstkommende dag. Til lyden af kirkeklokkerne fra den lille kirkeoverfor hotellet går vi tidligt i seng. så vi kan blive udhvilede til storebadedag.

Til højre ser du et billede af den første fiskeret jeg fik serveret…..den bare kiggede og kiggede på mig og tryglede mig om ikke at spise den.

 

Klar til saltpeeling

På vores hotel spiser vi morgenmad. Derefter klæder vi om til badetøj, badekåbe og tøfler – det er tid til vores første behandling. Vi skal modtage saltpeeling af hele kroppen.

Selve behandlingsområdet ligger i den smukke velbevarede kælder. Vi henvender os i receptionen og bliver anvist hver vores behandler. Jeg lægger mig på behandlerbriksen i badetøj. 8 brusehoveder over mig blev tændt uden varsel, derefter står den på saltscrub af hele forsiden derefter afskyldning. Nu maveliggende saltscrub af hele bagsiden med efterskyldning af vand. Derefter op og stå…afskyldning af kroppen. Efter 30 minutter står jeg igen ude på gangen nu med vådt badetøj og en fantastisk blødgennemstrømning i huden, lettere overrumplet over den nonverbale, non – informative resolutte behandling.

Jeg ved at saltpeeling er sundt og fantasisk vitaliserende, men jeg tænkte også, at det var godt, jeg havde lidt indsigt og vidste hvad der skulle ske. Der var på ingen måde information eller vejledning, ej heller den helt store empati ifht. vandstyrke, temperatur, larm i lokalet og nærvær. Til gengæld var det effektiv og grundig behandling og knap så meget fokus på wellness og ro.

 Klar til mudderpakninger          

Jeg kommer ind i et lille behandlingsrum med klinker fra gulv til loft. I et stort kar ligger det helsebringende varme mudder. Behandleren begynder med at placere mudder på behandlingsbriksen. Hun viser, at jeg skal lægge mig, så det helsebringende varme mudder svøber sig om hele bagsiden af kropsstammen. Særligt varmt og afspændende mærkes det langs rygsøjlen hele vejen op til kraniekanten.

Derefter placerer hun varmt mudder rundt om skulderleddene, albueleddene, håndleddene og om alle fingerled. Hun lægger nu varmt mudder om hofteleddene, knæleddene og fødderne, Derefter pakker hun mig ind i et hvidt klæde og beder mig om at ” Relaaaaaax”. Det er magisk skønt, sådan får jeg lov at ligge i 20 minutter mens jeg med lukkede øjne visualiserer mudderets vitaliserende og helbredende kraft. Behandlingen slutter med fjernelse af mudderet og afskyldning af hele kroppen. Nu er huden silkeblød, alle led i hele kroppen er blevet max forkælet og jeg har bare lyst til at tage en lur efter den skønne afspændenene behandling.

Den termiske swimmingpool

The Thermal swimmimgpool ligger oppe bagved parkeringspladsen og minder om en udvidet offentlig svømmehal ifht. larm, børnefamilier, restaurant og tilbud om aquatræning. Her er der udendørs og indendørs swimmingpool og solsenge omkring poolen. Overalt både indendørs og udendørs er der boblebade samt mulighed for skøn massage fra diverse hydromassage spots. Hydromassagen i form af luft- og vandmassage findes i alle afskygninger og der tilbragte vi adskillige timer. Min favorit var især vandmassage sengene og hydro jetmassage af fødderne. 

Praktisk info: Husk at få udleveret en blå badehætte i indgangen, så er du fri for at skulle gå tilbage og hente en, som vi oplevede det. Vær opmærksom på at købe en lille hængelås til ca. 20 kr til aflåsning af dit skab i omklædningsrummet. Husk at indgangskortet/hotelnøglekortet sikkert også er det kort, du skal bruge for at komme ud af parkeringskælderen.
Hvis ikke du bor på et af hotellerne, kan du købe en dagsbillet til under 100,- kr. Åbningstid 10-22.00.

Spa og forkælelsesområdet – Balnea Thermal Circuit

Først på 2. dagen opdagede vi  spa området “Balnea Thermal Circuit” der ligger i umiddelbar forlængelse af den indendørs swimmingpoolen. Her betaler du yderligere 20 – 30 € alt efter om du er hotelgæst eller har dagbillet. Her er der ro, fred og fokus på fordybelse et spaområde kun for voksne.

Fra et stort rum i midten af spaområdet var der adgang til saltbassin, hvile/svalerum,  træningsbassin samt et basin fyldt med citroner. Jaaaaaa et skønt område. Vi prøver alle bassinerne, derefter videre til hydrojet- brusere med skiftevis koldt og varmt vand, der mindede mig om, hvorfor det er så sundt at vinterbade.

Derefter var der en sød medarbejder der viste os rundt og fortalte om de fantastisk sunde vekselbade læs….kulde/varme bade. Derefter blev vi inviteret ind i Iglooen – en minus 5 grader kold lille iglo – hvor vi blev anbefalet kun at opholde os 5 min. Der sad vi så og kiggede på hinanden. Iglooen var beklædt med is, grundet temperaturen og jeg kan afsløre, at vi gik hurtigt ud igen – trods det at jeg er vinterbader.

Endelig fandt vi en sauna – faktisk var der flere forskellige saunaer. Især den russiske sauna var fantastisk – en tørsauna hvor selv trapperne man sad på var beklædt med klinker der udstrålede varme på bedste måde. Estonia sauna var også skøn – et dampbad  hvori der stod en smuk gammel fontæne – inspireret af andre gæster pøsede vi det helsebringende mineralfulde vand over os.

Vandet siges af kunne lindre diverse hudproblemer, gigt, dårlig blodcirkulation og luftvejsproblemer.

Thermal Circuit har derudover et stort udendørsområde hvor du i en skøn liggestol kan nyde udsigten til bjergene, mens du overvejer hvilken af de forskellige små bassiner du vil bade i. Her er garanteret  ro – også om sommeren.

Praktisk info: Ved indgangen til Balnearo de Circuit kan du i receptionen booke diverse helse og skønhedsbehandlinger til rimelige priser. Vi valgte dog at modtage behandlinger på hotellet.

Pris: 1900,- pr.person. 2 overnatninger med fri adgang til helsebade. 1 stk saltpeeling 1 stk mudderpakning incl. alle måltider fra mandag aften til onsdag eftermiddag.

Måske du har fundet lidt inspiration til din næste tur til Spanien.

Med kærlig hilsen Lisbeth Grøhn, skribent på Det Dejlige Liv.

Del gerne
Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *