Anbefaling: Marienlyst Strandspa Helsingør

Læsetid: 6 min

Forkælelse og velvære i det nyåbnede strandspa

Jeg lukker øjnene og drømmer mig tilbage….i liggestolen …kroppen er varm og afspændt, huden er blød som silke, hjertet opfyldt af taknemlighed. Jeg ligger og overvejer om jeg skal tage et sidste havdyp i Øresund inden afgang eller vælge det udendørs varmebassin med udsigt over Øresund.
Jeg vælger det udendørs varmebassin, det er magisk at sidde her med panoramaudsigt over Helsingør og Kronborg Slot lyttende til bølgernes brusen og dufte havet.
Jeg er på Marienlyst Strandhotel nærmere bestemt i deres nyåbnede Spaafdeling – det smukkeste standspa med mere end 20 forskellige spafasciliteter. Rammerne er sat for at roen kan sænke sig – det er tid til velvære og selvforkælelse. 

Mere end 20 forskellige spaoplevelser ude og inde

Vi bliver modtaget i receptionen af en smilende receptionist der viser os hen til spaafdelingen. I spareceptionen får vi udleveret badekåbe, tøfler og håndklæder. Personalet er venligt og nærværende og giver sig god tid til at beskrive de forskellige faciliteter. Skuldrene synker ned hvor de fortjener at hvile – her er bare rart at være.
Æteriske dufte, afspændende musik, god akustik – rammerne er fantastiske.  Alle vegne øjnene søger hen er der kælet for hver en detalje, lige fra valg af design og farver i omklædningen, til indretningen af den store smukke spaafdeling…..billederne taler vist for sig selv.

Gæt lige hvad de anbefaler man begynder med TØRBØRSTNING. Jeg smiler da hun nævner det og fortæller at jeg udemærket kender til tørbørstning (du kan læse mit tidligere indlæg om tørbørstning HER). Spaterapeuten fortæller også om de behandlinger de tilbyder i wellnessafdelingen –  allerede her ved jeg bare de kan deres kram og ærgrer mig over jeg ikke har bestilt en af de mange behandlinger stedet tilbyder.

Vores vej rundt i spaafdeling

Efter bad og omklædning til badetøj begiver vi os ind i det store spaområde. Her på Marienlyst er det nemt at finde et hvilested med god udsigt. Her er masser af hvilestole og de store vinduer fra gulv til loft åbner op for panorama udsigt til Øresund.

Nu er vi klar – Vi begynder i badestuen hvor vi tørbørster hele kroppen for at exfoliere kroppen for døde hudceller og stimulere lymfesystemet. I store  koldtvandstønder finder vi øser så vi kan overhælde kroppen med  “is og ild vand”. (Se billedet til venstre)

Vi går ned af trappen fra terrassen til stranden, her ligger en udendørs sauna hvor vi i de næste 45 min skal til saunagus. Badkåberne hænger vi udenfor og sætter os ind i saunaen iført badetøj på hver vores håndklæde. De store vinduer i saunaen indbyder til at indstille øjnene på uendeligt – på havudsigten og den fjerne horisont. Gusmesteren som også er yogalærer fører os sikkert gennem første gus med detox  og antiinflammatoriske olier. Nu er det tid til at bade i Øresund. På med badekåben og ud i vandet og det er koldt og dejligt forfriskende inden den afsluttende afspændende gus. Vi sidder lidt i saunaen bagefter og  snakker og drikker masser af vand.

 

Så er det ellers tid til “spa-surfing”. Vi begynder i Panoramasaunaen hvor der kun er 60 grader. Netop fordi saunaen kun er 60 grader kan man opholde sig længere  i saunaen og det indbyder  til meditation og fordybelse. Panoramaudsigten ud over vandet, Helsingør og Kronborg er fortryllende.

Varmekilden er næste destination 37 grader varmt vand omslutter kroppen og alle celler i kroppen råber ” ja tak !” til varmen og afspændingen. I den store pool i midten af spaområdet svømmer vi et par baner inden vi begiver os udenfor  i den udendørs pool 37 grader med panoramaudsigt. Det regner og vi sidder der i det varme vand og nyder udsigten.
Herefter er det tid til det udendørs boblebad.  Det er skønt at sidde her i vintervejret og få massage af boblerne der omslutter kroppen.  

Efter at have indtaget en skøn frokost bestående af en skøn salat fra den store salatbar og en friskpresset havtornejuice er det simpelthen tid til at slå mave på drømmesengen. Vi er helt nede i gear og blunder lidt.

Herefter går vi ned i saltgrotten – det anbefales at man ligger minimum 20-40 min for at lade salte og mineraler blive optaget – også kaldet saltterapi. 

Standspaets Kobberspa til renselsesritual måtte vi desværre springe over, da det var ved ved at blive bygget færdig. Vi fik fortalt at den ville blive klar til ugen efter.

På vej tilbage fra saltgrotten bader vi i det store bassin placeret centralt i spaafdelingen. Bassinet indbyder til flyde rundt og bare sanse og byde roen indenfor. Herefter dampbad og sauna igen. Vi minder hinanden om at drikke rigeligt med vand da det understøtter den detoxende effekt.

Med røde kinder og badekåberne svøbt godt om kroppen begiver vi os op på 1.salen hvor vi ser yoga/sanselokalet, et dejligt lokale hvor der tilbydes yogaundervisning. Lige ved siden af ligger et motionslokale med diverse fitnessmaskiner. Det er dejligt at tænke på, at ved et længere ophold vil det være muligt at kombinere træning og spa. I motionslokalet møder vi en af de behandlere der arbejder på stedet – da hun hører vi skriver for en blog, spørger hun, om vi vil se et af behandlingsrummene og ja det vil vi gerne. Som det er kendetegnet for hele spa og wellness området er det ikke bare en fantastisk atmosfære, venlighed og ro vi møder, men også fagligt dygtige og velkvalificerede behandlere. 


I kan se behandlingslokalet her.

Praktisk info

Efter en skøn dag med masser af velvære og selvforkælelse i de forskellige spafasiliteter, hvor vi havde tid til fordybelse i de store loungeområder og på udsigtsterrasserne, er det tid til at gøre status.

Vi bliver hurtigt enige om at det særligt unikke ved Marienlyst Strandspa ikke blot er de utroligt gode spafasciliteter med panoramaudsigt over Øresund eller de unikke behandlingstilbud og kvalitetsprodukter fra Karmameju og det fagligt dygtige personale.

Det unikke ved Marienlyst Strandspa er den venlige atmosfære og de fantastiske rammer for forkælelse og velvære.

De varmeste anbefalinger og rigtig god fornøjelse. <3 

Har du lyst at læse mere om priser, tilbud, nyheder og særarrangementer kan du tilmelde dig deres nyhedsbrev HER  

Kærlig hilsen Lisbeth Grøhn ♥

Del gerne
Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *