Amalgamfyldninger – Ud med de gamle sølvplomber, der kan forårsage tungmetalsforgiftning

Færdig med ‘at tygge’ på projekt tandregulering

Vi spoler lige tilbage til sommeren 2016, nu skulle det være. Jeg havde bestilt tid hos holistisk tandlæge Birgit Uhrbrandt i Lyngby. Efter mange overvejelser og en ” tilbagebetaling af skat” havde jeg nu muligheden. Mine mange gamle amalgamfyldninger skulle ud – og det kunne ikke gå for stærkt. Nu havde jeg taget beslutningen og penge var deponeret til projekt tandrenovering.

Grunden til projekt tand blev fløjtet i gang var ikke kun pga. kosmetiske årsager – læs misfarvning af tænderne – men mest pga. af helbredsmæssige årsager.

Jeg har i årevis været bekendt med amalgamfyldningers skadelige virkning – ikke noget jeg vil gå i detaljer med, men du kan læse mere om det her.

Nu tænker du måske ”jeg lever godt med mine amalgamfyldninger og så længe de er intakte så skader de ikke” husk dette blogindlæg handler om mine oplevelser.

Der sad jeg så i tandlægestolen – og kiggede ind i øjnene på holistisk tandlæge Birgit Uhrbrandt. En skøn favnende kvinde, tillidsvækkende og nærværende. Min lyst til at løbe langt ud af lokalet blev favnet og dæmpet. Birgit havde ud fra røntgenbilleder og spændingstest af mine gamle fyldninger lagt en strategi for i hvilken rækkefølge fyldningerne skulle skiftes benævnt udfra prioriteringsrækkefølgen som hun med et stort smil nævnte som dem der er mest skadelige skifter vi først.

Den sommer blev udenlandssommerferien erstattet med projekt ’skift af 8 gamle amalgam fyldninger’ samt en kronebehandling.

Behandlingsforløb

Hver fjerde uge hele det forår og sommer mødte jeg op hos Birgit.

Jeg fik en sikker beskyttelse ved fjernelse af amalgam fyldninger(sølvfyldninger). Test af spænding på amalgamfyldninger og forligelighedstest af hvilke materialer jeg kunne tåle i forbindelse med plasticfyldninger. Program for vitaminer, mineraler og homøopatiske midler til at støtte udrensningen, samt kultabletter på dagen for fjernelse.

Det prisoverslag jeg fik kom til at holde. Det der blev mig lovet blev holdt og mod alt forventning gjorde det ikke ondt i hvert fald ikke særligt ondt.

Mit møde med en ægte tandentusiast gjorde at jeg nu nærmest glæder mig til at komme til tandlæge.

Tips og råd

Set i bakspejlet ville jeg nok, med den viden jeg har i dag om tungmetalsforgiftning, have lagt længere tid mellem fjernelse af de forskellige plomber. Dette for at undgå, at der sker en overbelastning af hele organismen. Derudover ville jeg have fortsat længere tid med indtagelse af støttende og udrensende kosttilskud. Spirulina er en af de superfoods jeg vil have indtaget mere af. Læs mere her om hvad du også kan bruge spirulina til.


Det her kan du forvente hos den holistiske tandlæge Birgit Uhrbrandt

-Måling af strømmen fra sølvfyldningerne. Denne måling kan bruges til at afgøre , i hvilken rækkefølge fyldningerne skal fjernes.

-Test af hvilke fyldningsmaterialer du kan tåle.

-Vejledning i forholdsregler i forbindelse med udskiftningen, det være sig omkring kost, tilskud og andre ting

-Maksimal beskyttelse når de skadelige sølvfyldninger fjernes. Dette gøres ved at bruge Kofferdam ( en gummimembran der dækker af for munden, så kun den tand der arbejdes på er synlig) eller et clean-up sug, når sølvet fjernes.

-Brug af iltmaske til patienten under fjernelsen. Luftrenser og endelig et godt sug.

-Behandlingen starter oftest med med en test af fyldninger og forligelighed med materialer , og derudfra lægges så en behandlingsplan, og der laves et prisoverslag.

Der udleveres papirer på testene og vejledningerne, så patienten kan sidde hjemme og læse i ro og fred, og gemme dem til senere brug.

Del gerne
Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter

1 tanke om “Amalgamfyldninger – Ud med de gamle sølvplomber, der kan forårsage tungmetalsforgiftning”

  1. Pingback: Spirulina ansigtsmaske - Hvordan laver jeg en opstrammende og plejende ansigtsmaske? - Det dejlige liv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *